Selecteer een pagina

 


Yes, tijd voor mijn 3e verhaal!

Ik merk dat ik het schrijven van een blog steeds uitstel, omdat ik het gevoel heb dat ik niet zoveel te vertellen heb. Dit is lastig, want ik wil ook graag in contact blijven met de mensen in Nederland. Maar ik heb besloten dat ik maar gewoon ga vertellen over mijn lessen, practice-hours, stress, weinig slaap, sessies, medestudenten, vrienden, repetities, geldissues, noem maar op… We moeten toch eerlijk blijven. :)

De ‘midterm-exams’ komen eraan!!! We zijn namelijk al over de helft van het 1e semester. Och, wat gaat het snel. Ik heb het gevoel alsof ik weer op de middelbare school zit en de ‘toetsweek’ komt eraan. Het is enorm veel en ik heb tot nu toe al een heel boek (moeilijk Engels) moeten lezen en dat wordt volgende week getest. Dat wordt wat. De allereerste examen is al achter de rug en de eerste ‘A’ is binnen!! Wat ook een ding is hier, is dat al het huiswerk wat we moeten maken aan het eind van het semester ingeleverd moet worden en daar wordt een cijfer over gegeven. Normaliter kun je nog weleens je huiswerk skippen voor een week, maar dat gaat nu niet. Dus als je een week mist, heb je dubbel zoveel werk.

Ik moet alle vakken en huiswerk echt met een korrel zout nemen en meer energie stoppen in de vakken die belangrijk voor mij zijn. Ik merk namelijk dat ik me alleen maar opsluit in m’n studiehok en aan het studeren ben, terwijl ik gewoon in New York zit. Ik besef me dat eigenlijk nog helemaal niet. Ik moet er veel meer op uit en naar concerten gaan en mezelf laten horen in de stad. Want voor ik het weet zit ik weer thuis op de bank en heb ik te weinig profijt gemaakt van deze magische stad. (Hieronder een leuke foto van mijn vriendjes, die waren een weekje in New York!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag zei een professor tegen me: ‘Je moet naar concerten, naar sessies en je moet zoveel mogelijk recordings maken’. Wat zou ik al deze dingen toch allemaal graag willen doen, maar er is tijd te weinig. Dan moet ik weer eigen arrangementen maken, dan moet ik meer componeren, en recorden, samenspelen, studeren, noem maar op. Dat is toch niet te doen!?
Op zulke momenten probeer ik toch maar even aan de wandel te gaan en los te komen van alle info. Ik moet toch echt uitvogelen wat voor mij het belangrijkste is en me daarop focussen. Het kan niet allemaal tegelijk.

Maar de lessen en docenten zijn zo inspirerend en ik heb interesse in vakken waar ik normaal gesproken niet m’n bed voor uit zou komen. ‘Jazz History’ bijvoorbeeld… wat is dat leuk zeg, de docent is ook enorm goed en hij heeft zoveel passie voor de geschiedenis van de Jazz. Hij zorgt ervoor dat alle studenten realiseren hoe belangrijk de Geschiedenis is als je een goede jazzmuzikant wilt worden.
Één week geleden was ik bij een lezing over Louis Armstrong. De Jazz Musici van nu spraken over hoeveel invloed Armstrong had op hen. Ik realiseerde tevens hoe belangrijk het is als muzikant om een goed verhaal te vertellen en heel duidelijk te weten voor jezelf waarom je muziek maakt en waar je je inspiratie vandaan haalt. Want er zijn altijd weer studenten/mensen/kinderen die inspiratie uit jou halen! Dus je verhaal moet goed zijn, want dat is ook waarom je muzikant wordt, om anderen te inspireren.
En daarvoor is ‘Jazz History’ zo belangrijk en zo leuk. Want hoe kan je nou fantastische Jazz maken, zonder te weten waar het vandaan komt.

Ik ben heeeeeel blij!
Mijn lieve ouders komen namelijk op bezoek over 2 weken en dit is toevallig tijdens ‘The Family Weekend’ op school. Vind het zo fijn dat ik ze weer kan knuffelen en dat ik ze de school kan laten zien. Tevens heb ik een klein concertje georganiseerd op school en gaan we eindelijk mijn eigen songs spelen. Ik heb een fantastisch bandje bij elkaar en ik kan niet wachten. Mijn medestudenten zijn zo onwijs te gek!

Er is veel stress…
Ik weet namelijk niet of ik volgend semester hier kan blijven. Ik heb enorm hard gewerkt de laatste paar maanden voor vertrek, om het geld bij elkaar te krijgen voor deze studie en ik kon mijn 1e semester betalen met mijn fondsgeld. Dit is/was fantastisch! Ik wist ook dat het niet haalbaar was om mijn 2e semester te betalen, want daar had ik niet genoeg voor opgehaald.
Maar goed, heel veel studenten hier hebben een scholarship. Dus ik hoopte op een klein beetje magie voor mijn 2e semester en daar hoop ik nog steeds op. Op dit moment ben ik heel erg m’n best te doen om hier wat voor elkaar te krijgen, qua scholarship. En ik moet meer creatieve ideeën bedenken om aan geld te komen. Dus bij deze ook een vraag aan jullie? Hebben jullie ideeën? Heb je iets over voor mijn talent? Ken je iemand bij De Wereld Draait Door, RTL Late Night, Jinek, noem maar op. En vind je mij de moeite waard om voor te vechten en om tijd in te stoppen? Mail mij dan en ik ben je voor eeuwig dankbaar!

Ik geloof er namelijk in dat als je hard werkt, en je wilt iets, dan is alles mogelijk. Ik geloof in dat kleine beetje magie en liefde! Alles is mogelijk en niets is onmogelijk. Ik geef nooit op!

Veel liefde <3

P.S. Zondag wordt mijn BLOGDAG!

 

(Een ‘vocal rehearsal’ op school!)