Selecteer een pagina

Zoals jullie vast allemaal hebben meegekregen ben ik aangenomen op de Manhattan School of Music in New York. Dit is natuurlijk waanzinnig en inmiddels na hard werken, ben ik gearriveerd in NEW YORK CITY!!! Wat een stad!

Maar laat ik eerst iets vertellen over hoe de laatste maanden/weken en dagen voor me zijn geweest.

De dag van het grote nieuws…
Het moment dat ik de mail kreeg dat ik was aangenomen, was dubbel. Ineens is die realisatie daar. ‘Ik ga naar New York’. Na een lange periode hard werken, twee spannende audities en lang wachten… ben ik gewoon aangenomen.
Ik ga voor twee jaar (misschien wel langer) mijn familie verlaten, mijn lieve vriend en mijn vriendinnetjes. Wat gek. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken en je staat er weer alleen voor, zo spannend.

De afgelopen maanden was het bikkelen. Ik moest er namelijk voor zorgen dat ik dik 63.000 dollar bij elkaar zou krijgen. Holy shit!
Urenlang achter die stomme computer zitten… en alleen maar bezig zijn met geld. Veel fondsen aangevraagd, een grote crowdfund-campagne gestart, bedrijven/mensen benaderen voor sponsoring, benefietconcerten georganiseerd, interviews gegeven bij lokale omroepen en kranten, enorm actief geweest op social media en al die afspraken…

Maar het is het waard geweest…

Ik heb maar liefst €50.000,- opgehaald! WOW!!! Ik kan nu een jaar studeren. Ik ben zo blij. Maar hoe ga ik het 2e jaar betalen? Dat is nog een grote vraag?!?!

De laatste week voor vertrek…
Na al dat harde werk was er toen pas tijd voor ‘de realisatie’. ‘Over 1 week zit ik in dat vliegtuig, richting NYC’. Het was lastig en er was veel verdriet. Samen met mijn lieve gezin hebben we een klein afscheidsfeestje georganiseerd bij ons in de tuin. Heerlijk was het.

Daarentegen de dag van vertrek op Schiphol was vreselijk. De mensen bij de douane moesten vast gedacht hebben: ‘Wat een gek mens, die gaat vast emigreren’. Wat een verdriet had ik. Maar goed we gaan gewoon verder, hup dat vliegtuig in!

 

Eenmaal aangekomen, had ik op het vliegveld afgesproken met mijn nieuwe room-mate: Lucija. We hadden samen voor de eerste nacht een B&B geboekt, om elkaar een beetje te leren kennen. En dit pakte enorm goed uit! Ik heb mega geluk met mijn nieuwe huisgenoot. Samen, gingen we de v
olgende dag vol beladen richting onze school. We werden enorm leuk ontvangen en onze koffers werden meteen naar onzekamer gebracht. Na een uur konden we eindelijk naar onze kamer en YES, what a view! We zitten gewoon op de 17e verdieping, met uitzicht over de Hudson! Mega mooi!!De volgende dag kregen we meteen een cruise over de Hudson met alle nieuwe studenten! Ze hebben wel echt alles uit de kast gehaald om er twee top oriëntatie-weken van te maken. Wel een beetje over de top, als je het mij vraagt….
Ik kan ook niet wachten totdat alle lessen en repetities beginnen! Ik wil gewoon lekker spelen!

 

 

Ik zal eens even op een rijtje zetten, wat we allemaal hebben gedaan:

 • Cruise over de Hudson
 • Local Dinner
 • Wine & Cheese
 • Tipsy Scoop (IJS)
 • Night at The Jazz Standard
 • The Bronx Zoo
 • Broadway Shows
 • Bar Hop
 • Highline and Chelsea Market
 • Jazz Jam Session
 • Empire State Building
 • Brooklyn Bridge
 • EN NOG VEEL MEER!

 

 

 

En dan ook nog, al die examens…
In Amerika werkt het zo dat je wordt ingedeeld in niveaus. Je moet eerst een examen doen en op basis daarvan word je in een niveau geplaatst. En ik zal je vertellen… ik denk dat ik overal weer bij het beginnersniveau begin. Man…. Wat een vragen! (Het zal vast wel meevallen)

Wennen…
Ondanks het allemaal waanzinnig is hier, moet ik enorm wennen. De Amerikaanse cultuur is heel intens. Het eten is heel anders natuurlijk en ik moet oppassen dat ik over een half jaar niet het dubbele weeg. De mensen zijn heel lief en aardig, maar ook enorm over de top. Dit is toch wel een grote verandering en ik moet echt een manier vinden hoe ik hier goed mee omga. En ik mis thuis natuurlijk! M’n lieve familie, m’n vriend en mijn vriendinnetjes! Maar het wordt beter, dat geloof ik zeker!

Veel liefs, Liz <3


Ice Cream at the balcony of the President’s House (Not the real one, hihi)