Selecteer een pagina

Nog 1 maand en dan is het alweer Kerst, de mooiste periode van het jaar!
Dan is het eerste half jaar alweer voorbij. Het is onvoorstelbaar hoe snel te tijd gaat. Hoe ouder ik word, hoe interessanter mijn leven, hoe sneller de tijd gaat. Het maakt me angstig als ik eraan denk wat er allemaal nog moet gebeuren voor het eind van dit semester… En er komen tevens een aantal toffe kerstconcerten aan. Spannend!

Het is ‘Autumn in New York’. Van tevoren werd er al gezegd dat het magisch was, maar dat is het zeker. Kom er nu pas achter dat New York enorm veel bomen heeft, wat een bladeren en kleuren overal. Blauwe lucht, flink koud en eindelijk frisheid in deze dichtbevolkte stad. New York begint ook heel vroeg met Kerst en alles is zo sfeervol overal. Dit geeft me een gevoel van liefde en warmte, voel me thuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn leven begint echt vorm te krijgen hier en ik ben er nu achter dat ik voorlopig niet weg wil. Ook buiten school begint het leuker te worden, ik ga meer naar sessies en er zijn steeds meer muzikanten die ik ken. Heb onderhand ook echte vriendjes… Vriendjes die me bellen voor een zondagmiddagwandeling of voor een bieravond op dinsdag. Dat heb je wel nodig binnen zo’n school.
Wel zijn er een aantal irritaties… Wonen op een campus is niet helemaal zoals gehoopt. Ik woon en ik studeer in hetzelfde gebouw en dat is soms wat veel. Wil eigenlijk heel graag verhuizen en mijn leven als inwoner van New York opbouwen, maar ik mag pas aan het eind van het jaar verhuizen. Balen!

Zoals jullie vast hebben gelezen in mijn vorige blog… zijn de ‘midterm-exams’ achter de rug, maar de finals komen er alweer aan. Oef, en dat is niet niks. Studeren tot diep in de nacht!
Vorige week was een waanzinnige week. Mijn ouders waren op bezoek en ik had 3 performances. Het was heerlijk om mijn ouders de school en de stad te laten zien. Had ze zo gemist en eindelijk kon ik ze weer knuffelen.
Ik had een concert georganiseerd op school met mijn band en mijn eigen composities. Dit was fantastisch en het voelt alsof ik eindelijk een idee begin te krijgen van wie ik wil zijn als zangeres. Zo fijn was het ook om mijn ouders te laten zien waar ik allemaal mee bezig ben en dat ik ben gegroeid als musicus.
Tevens hebben we een tribute aan Quincy Jones gedaan met de Big Band van de Manhattan School, onder leiding van John Beasley! Dat was de shit, spelen op twee waanzinnige plekken: ‘Harlem Stage’ en ‘Dizzy’s’. En het was helemaal uitverkocht. Ik mocht een mooie song zingen genaamd: ‘Everything Must Change’. Hieronder een filmpje van deze uitvoering bij Dizzy’s.

 

 

Nog steeds is er stress over mijn scholarship, maar ik hoor als het goed is volgende week meer! Gelukkig begint de school me nu wel wat meer te horen en weten ze inmiddels hoe ik klink. Hoop dat ik overtuigend en goed genoeg ben om te blijven en om voor te vechten. Maar ik zit er natuurlijk achteraan! Wil zeker niet naar huis. Dus daar horen jullie gauw meer over.

13 december kom ik naar huis! En ik geef een aantal kerstconcerten op verschillende mooie podia:
– 21 Dec – Kasteel Huis Bergh, ’s Heerenberg – Christmas Concert
– 22 Dec – De Verzameling, Westervoort – Christmas Concert met Bert van den Brink
– 23 Dec – Christmas Concert Con Spirito – Dinxperlo

 

Hou goed mijn agenda in de gaten… want er komen misschien nog wel wat concerten bij.
Houden jullie mijn Social Media ook een beetje in de gaten? Begin steeds actiever te worden op Instagram, heb gehoord dat dit flink populair is op het moment!

Knuffels!