De zomer is in volle gang en dat betekent tijd voor open schoeisel! Sandalen zijn de perfecte keuze om je voeten fris en vrij te houden tijdens de warmere maanden. Of je nu naar het strand gaat, een stadswandeling maakt of gewoon in de tuin ontspant, sandalen zijn jouw beste vriend. Maar het kiezen van de juiste sandalen voor jouw voettype kan soms verwarrend zijn. Geen zorgen, we hebben je gedekt! In dit artikel geven we je enkele handige tips om de perfecte sandalen te kiezen die bij jouw voeten passen. 

Stap 1: Ken je voettype

Voordat je naar de dichtstbijzijnde winkel rent om sandalen te kopen, is het belangrijk om je voettype te begrijpen. Iedereen heeft unieke voeten en het kennen van jouw voettype helpt bij het vinden van de meest comfortabele sandalen. Er zijn drie veelvoorkomende voettypen: platte voeten, normale voeten en hoge bogen.

  • Platte voeten hebben weinig tot geen boog en raken vaak de grond met de hele voetzool.

  • Normale voeten hebben een duidelijke boog die de hiel en de bal van de voet met elkaar verbindt.

  • Hoge bogen hebben een zeer uitgesproken boog, waardoor de hiel en de bal van de voet ver uit elkaar staan.

Nu je jouw voettype kent, kunnen we doorgaan naar de volgende stap.

Stap 2: Comfort en ondersteuning

Bij het kiezen van sandalen voor jouw voeten is comfort de sleutel! Je wilt immers geen pijnlijke voeten krijgen tijdens je avonturen. Let bij het zoeken naar de perfecte sandalen op een goed voetbed en demping. Voor platte voeten zijn sandalen met ingebouwde steun en boogondersteuning ideaal. Normale voeten hebben baat bij sandalen met een licht verhoogde hiel en een ondersteunende boog. Mensen met hoge bogen zouden moeten kiezen voor sandalen met voldoende demping en een zachte zool om schokken te absorberen.

Stap 3: Stijlvolle sandalen voor jouw persoonlijkheid

Nu je weet welk type sandalen comfortabel is voor jouw voeten, is het tijd om te kijken naar verschillende stijlen. Gelukkig zijn sandalen er in allerlei vormen, kleuren en ontwerpen, waardoor je zeker iets vindt dat bij jouw persoonlijkheid past. Of je nu houdt van eenvoudige, minimalistische sandalen of kleurrijke en opvallende exemplaren, er is tegenwoordig voor elk wat wils bij webshops als Wolkyshop. Vergeet niet dat je sandalen niet alleen comfortabel moeten zijn, maar ook jouw stijl moeten weerspiegelen. Dus, ga je gang en vind die perfecte paar sandalen!